Nu leverbaar

Categorieën

Veel verkocht!


USB GPS ontvanger met Open CPN

Alle door ons verkochte Navilock USB GPS ontvangers werken prima samen met OpenCPN. Installeer eerst de GPS ontvanger zelf en sluit hem aan op een vrije USB poort. In onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe u OpenCPN in moet stellen voor gebruik met de USB GPS ontvanger.

 

Om de GPS ontvanger in te stellen openen we eerst de Configuratie van OpenCPN door op het sleuteltje bovenin het scherm te klikken.

 

Klik op de TAB Verbindingen zodat onderstaand scherm weergegeven wordt. Klik nu op Voeg verbinding toe om een nieuwe GPS ontvanger te configureren.

 

Selecteer nu Serieel en kies bij Datapoort de juiste COM poort en baudrate (4800 voor o.a. Navilock NL-302u, NL-442u).

 

Wanneer u nu op toevoegen klikt en vervolgens op OK gaan de GPS ontvanger en computer kijken waar op de wereld ze zich bevinden en wordt uw postitie weergegeven op het scherm.

 

De GPS ontvanger en de laptop gaan nu zoeken waar ze zich op de wereld bevinden en na enige tijd zal dit weergegeven worden op de kaart. Ook onder de tab Moving Map kunt u Moving map Beheer en/of GPS Fix gegevens weer laten geven. Hier wordt onder andere het satteliet ontvangst weergegeven en de huidige snelheid.